Начин на приготвяне
В подходящ съд се разбива яйцето с захарта, разбиваме с миксер.
Добавя се олио, прясно мляко, ванилия и какао - при мен е с кафе. Прибавя се бялото брашно, пресято с бакпулвера, а после брашното от кокос и брашно от елда.
Разбърква се с лъжица на гъста смес. В метални формички, намазнени с олио, сипваме 3/4 от обема им, защото се надуват. Отгоре се набожда парче черен шоколад.
В тенджерка сипваме малко вода и оставям на котлона да заври на 3 степен. Поставям 5 бр. чашки във водата, после доливам още вода, колкото да стигне до средата на чашките.
Захлупва се с капака на тенджерата и оставяме за 10-15 минути да ври. Внимателно се отваря капакът и пробвам с дървено шишче да няма тесто по него.
Един съвет - не ползвайте формички за еднократна употреба, леки са и плуват, трябва да са метални.
При мен отне 25 минути да стегнат. Изключих и оставих за още 5 минути, после извадих леко да се охладят.
Прокарвам с нож по края и изваждам суфлетата.
Поръсваме с пудра захар и сервираме.
Много са вкусни, опитайте и двата начина - или само с бяло, или със смес от брашно като мен!
Свършиха за нула време.
Вкусно и здравословно!