Супа от тиквички, грах и сирене

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак11019104
26/07/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо397
  • Преглеждания за месеца235
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно лука, моркова и по-крехката част на селърито.

В тенджерка налейте и загрейте една кафяна чашка зехтин. Пуснете една скилидка чесън. Запържете зеленчуците за 5 мин. Извадете скилидката чесън.

Налейте един литър вода. Когато заври, сложете нарязаните на кубчета тиквички и граха. Посолете.

Сварете супата до омекване на зеленчуците.

Подбъркайте с една с.л. брашно, разтворена в малко вода. Сложете шепа начупено фиде. Варете до готовност на фидето.

Отстранете съда от котлона.

В касерола сложете сиренето и един жълтък. Разбийте до гладкост с телена бъркалка.

От супата отлейте при застройката, бъркайки енергично. Върнете застроената супа при незастроената.

Хомогенизирайте добре.

Овкусете готовата супа от тиквички, грах и сирене с няколко капки лимонов сок, щипка магданоз, щипка копър и черен пипер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар