Черен дроб по албански

Н.АкифоваН.АкифоваПомощник Готвач11058282
26/07/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо236
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта е за хора, които не обичат телешки черен дроб - няма как да не им хареса.

Първо, обелваме картофите и режем на купчета, след това ги пържим в един тиган с мазнина, оцеждаме върху салфетка и минаваме на приготвянето на дроба.

Измиваме, изчистваме жилките хубаво и режем пак на кубчета или малки парчета.

Взимаме купа, слагаме вътре брашно, сол и бакпулвер - може и сода бикарбонат, и разбъркваме брашното, след което добавяме телешкия черен дроб вътре, овалваме хубаво и с помощта на гевгир пресяваме излишното брашно.

Пържим в олио за 5 минути - не повече, и ги слагаме върху салфетки да попият мазнината. И най-накрая лука - важна част от тази рецепта, обелваме лука, режем на полумесеци, добавяме сумак, червен пипер и сол разбъркваме хубаво.

И накрая смесваме всичко на едно място - дроба, картофите и лука, поръсваме с риган и сол на вкус..

Някои сервират всичко едно до друго в чиния, но аз смесих защото истинската рецепта е така - всичко на едно място и повярвайте вкусът е уникален!

Дробът е мек, лукът и риганът дават специфичен аромат и картофите допълват.

Силно препоръчвам този арменски черен дроб.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар