Начин на приготвяне
В купа сложете каймата, добавете едно яйце, счукана скилидка чесън, настъргания пармезан, щипка магданоз, щипка черен пипер, щипка настъргана лимонова кора.
Добавете разтрошения, накиснат и изцеден от водата хляб. Омесете каймата и оставете за 30 мин, докато се обикнат съставките.
Със специален уред издълбайте тиквичките. Напълнете ги с кайма. Ако ви остане от нея, направете малки кюфтенца, които може да сложите в доматения сос.
Сложете пълнените тиквички в удобен съд. Залейте ги със смлените домати и зеленчуковия бульон. Овкусете със сол и щипка наситнен босилек.
Захлупете съда и гответе ястието 25-30 мин.
Свалете съда от котлона и тогава овкусете със струйка зехтин и счукани скилидки чесън.
Поднесете сполучливите пълнени тиквички леко охладени!