Кето Фокача

Кето Фокача
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Кето диетата не е причина да се ограничавате, а повод да научите много нови рецепти, като тази"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр
  • масло - 30 г разтопено
  • сирене - 50 г натрошено
  • готварска сметана - 150 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 пълна ч л
  • кокосово брашно - 3 с.л. пълни
  • ленено семе - 2 с.л. брашно
  • за поръсване
  • слънчогледови семена - 1 с.л. сурови
  • риган - 1 ч.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със солта, разбиваме с вилица. Добавя се натрошено сирене, разтопено масло, готварска сметана.

Накрая прибавяме бакпулвера, разбъркваме и всичко шупва, да не се притеснявате.

Накрая прибавяме и кокосово брашно и брашно от смляно ленено семе. Трябва да се получи като кексова смес.

Разбърква се и сипваме в малка тава 24 см върху хартия за печене или тава, намазана с масло.

Отгоре фокачата се поръсва със сух риган и сурови ядки. Печем в загрята фурна 180°C около 20-30 минути, докато забита клечка излезе суха.

Изважда се тавата да се охлади леко.

Нарязва се на парчета кето фокачата и хапваме вкусно и здравословно!

Много е вкусна, опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мирослав
Мирослав
Много вкусно! Благодаря за рецептата.
12.11.2020 17:30
Reneta Petrova
Reneta Petrova
Получи се уникално вкусно. добавих по още една лъжица от брашната, защото яйцата ми бяха големи. Ароматът, който се носи из стаята е супер апетитен.
05.11.2020 11:50