Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Солено руло»Плетено бутер руло с кайма

Плетено бутер руло с кайма

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Плетено бутер руло с кайма
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Когато правиш нещо с много любов - винаги си личи и всички искат да го опитат"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смесена
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава малка
  • хляб - 1 филия сух, бял
  • риган - щипка
  • магданoз - щипка
  • черен пипер - щипка
  • за пълнеж
  • спанак - 300 г бланширан
  • прошуто - 5 - 6 тънко нарязани ленти
  • скаморца - 100 г (може да замените с кашкавал)
  • и още
  • бутертесто - 2 бр, дискове
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете каймата, добавете едно яйце, настърганата глава лук, изцедената от водата и разтрошена филия хляб, овкусете с щика риган, магданоз и черен пипер. Омесете каймата добре и оставете в хладилник за 30 мин, докато съставките се обикнат!

В подсолена вряща вода бланширайте спанака за 3 мин. Извадете го в гевгир, изцедете добре от водата и охладете.

Дойде време да изплетем дрешката за рулото. Разгънете двата диска бутертесто. Поставете единия върху парче хартия за печене. Нарежете ги на ленти с ширина 2 см.

От едното руло вдигнете почти догоре всяка четна лента. Вземете лента от другия диск и я сложете хоризонтално. Спуснете вдигнатите ленти и вдигнете нечетните, поставете отново нова лента хоризонтално и спуснете вдигнатите. Така направете, докато изплетете диска.

Ще сложа постъпкови снимки, на които се вижда добре плетенето.

Вдигнете внимателно оплетеното одеалце с хартията и му намерете място в хладилника за 30-40 мин. Това е задължително, в противен случай няма да успеете да покриете рулото!

Охладената кайма разточете на лист хартия за печене. Покрийте я с бланширания спанак. Наредете върху него ленти прошуто и поръсете с малки кубчета скаморца. С помощта на хартията завийте на стегнато руло.

Покрийте внимателно с изплетеното бутертесто. Подгънете отдолу и в двата края добре. Поставете рулото върху хартия за печене в голяма тава.

Разбийте един жълтък с 1 с.л. прясно мляко и намажете с четка бутер тестото. Ако спазвате указанията ми за печене, няма да ви е трудно да изпечете добре рулото.

Загрейте статична фурна на 200°C. Поставете тавата и първите 20 мин печете като наблюдавате внимателно какво става във фурната. Щом видите, че отгоре започва да се изпича, покрийте с алуминиево фолио, намалете фурната на 180°C и продължете печенето още 20 мин.

След като изтекат, намалете фурната на 160°C и продължете с печенето още 30 мин. Изминат ли и тези 30 мин, махнете фолиото, увеличете фурната на 180°C и довършете това историческо печена за още 15-20 мин!

Изпеченото рулото с кайма прехвърлете в подходяща чиния, нарежете на дебели резени и поднесете с гарнитура от печени картофи!

Това плетено бутер руло с кайма е трудно за направа, но си заслужава аплодисментите, които ще получите!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: