Начин на приготвяне
Нарежете кравето масло в купа на малки кубчета. Оставете на стайна температура за час. Добавете останалите продукти за тесто и замесете меко тесто. Завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за половин час.
Направете крема, като сложите 500 мл мляко в касерола заедно със захарта и ванилията. В купичка налейте останалото количество мляко, добавете жълтъците и царевичното нишесте.
Разбъркайте с тел, като следите да не остават бучки. Махнете млякото от котлона и налейте на тънка струйка сместа с жълтъците. Върнете на котлона, изчакайте да заври и сгъсти. Прехвърлете в дълбока чиния и затворете плътно със стреч фолио.
Извадете тестото от хладилника. Намажете формичките с краве масло.
Късайте топчета и оформете кошничките. Печете в загрята фурна на 170-180 градуса до готовност. Извадете от фурната, изчакайте леко да изстинат и извадете внимателно от формичките. Оставете да изстинат напълно, както и крема.
Студения крем смесете с маскарпонето. Разбъркайте с тел до хомогенна смес.
Вземете една кошничка и сложете сладко от смокини на дъното.
Напълнете шприц с крема. Направете розички от него върху мармалада. Сервирайте кошничките с Маскарпоне и смокини веднага.