Вратни пържоли на фурна с лук

28/07/2019
"Мръвката да е вратна, а лукът - повечко - ето това е тайната на вкусните пържоли на фурна "
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо466
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 4 бр.
  • кимион - 2 к.л.
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 1 с.л.
  • краве масло - бучка
  • за соса
  • портокалов сок - от 1/2 портокал + кората
  • горчица - 2 ч.л.
  • соев сос - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пържолите и ги поръсете със сол, черен пипер и кимион.

В тиган разтопете кравето масло със зехтина.

Запечатайте вратните пържоли от двете страни. Подредете в тавичка. Покрийте с алуминиево фолио.

Печете в предварително загрята фурна за 200 градуса за около 1.5 часа. Махнете фолиото и запечете още половин час.

В тигана, в който запечатахте пържолите (ползвайте мазнината, която остана), запържете лука (нарязан на полумесеци) до карамелен цвят.

Добавете останалите продукти за соса, намалете котлона и изчакайте, докато се сгъсти.

Сервирайте вратни пържоли на фурна с лук, поднесени в чиния, а отгоре сложете малко от соса и лука.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар