Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Моите касапски сарми

Моите касапски сарми

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Моите касапски сарми2 / 2
29/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
8
"Касапски сарми със или без сос - изберете според собствения си вкус как да ги приготвите"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - листа
  • кайма - 500 г едро смляна, свинска
  • лук - 1 бр. глава голяма
  • ориз - шепа
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - щедра щипка
  • чубрица - щипка
  • зехтин
  • за застройката
  • брашно - 2 с.л.
  • жълтък - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа сложете каймата. Овкусете с черен и червен пипер, щипка чубрица и сол. Добавете шепа ориз, ситно нарязаната глава лук. Омесете добре продуктите.

В парче зелев лист слагайте по топче кайма - малко по-голямо от орех. Завийте сармичка. Подредете сармичките в глинен гювеч.

Полейте с 1 к.ч. зехтин и чашка топла подсолена вода. Затиснете сармите с малка чиния, захлупете гювеча.

Изпечете на 160-170°C в предварително загрята фурна за около 2 часа.

Може да сервирате сармите и без сос, но ако решите, млечният сос се прави така: разбийте в голяма купа с кухненска тел жълтъка, киселото мляко и брашното.

Отлейте от водата, в която са се пекли сармите, и хомогенизирайте. Върнете застройката в глинения съд, сложете отново за 5 мин във фурната.

Имате готови касапски сарми със или без застройка решете сами!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: