Мързелив огретен от тиквички

29/07/2019
"Кой е казал, че за приготвянето на хубав огретен трябват много усилия - ето как става лесно и бързо "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 640
  • Преглеждания за месеца5839
  • Преглеждания за седмицата76
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измита тиквичка се рендосва на едро ренде, поръсваме със сол и след 10 минути се отцежда леко от водата.

Зелена чушка се почиства от семената и нарязваме на тънки ленти, а копър и скилидки чесън се нарязват на ситно.

В купа се разбиват яйцата с вилица на пяна.

Смесваме с отцедена тиквичка, копър, брашно, ленти зелена чушка, настърган кашкавал, натрошено сирене и се овкусява със сол и черен пипер.

Разбърква се на каша, която се излива в тавичка намазана с олио с диаметър 24 см. Може и върху хартия за печене, но мята е свършила. Слага се във загрята фурна 180°C и печем до зачервяване или до готовност.

Изважда се огретенът да се охлади, прехвърля се в голяма чиния и нарязваме огретена с тиквички като торта на парчета.

Може да поднесете мързеливия огретен от тиквички със сос от кисело мляко, чесън, копър и магданоз.

Бързо и вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар