Пържени чушки с яйца и брашно

Н.АкифоваН.АкифоваПомощник Готвач146703351
29/07/2019
"Един от сериозните ни фаворити за победа в състезанието Най-вкусен аламинут "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо892
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • зелени чушки - 6 бр. големи
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • мляко - 1 в.ч.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е една често приготвяна селска рецепта за пържени чушки, които всички обичат да приготвят у дома.

Измиваме и режем чушките на малки парчета или купчета, слагаме ги с малко олио в тиган да се запържат.

След като се запържат малко чушките, добавяме брашното - и то да се запържи, и прибавяме млякото вътре, след това счукваме яйцата и бъркаме, подправяме със сол.

Сервираме пържените чушки с яйца топли.

Ако ви се струва гъсто, както аз ги обичам, може да добавите още мляко.

Уникален вкус има тази селска гозба - препоръчвам.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар