Свинско печено със сос от гъби

КристинаКристинаНовак28910
29/07/2019
"Свинско в сос от гъби - точно на това му казваме класика ние "
Приготвяне60 мин.
Готвене180 мин.
Общо240 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо566
  • Преглеждания за месеца412
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички подправки се смесват и с получената марината се намазва много добре свинското филе. Оставя се да престои в хладилника около 12 часа, след което се увива във фолио и се слага в предварително загрята на 170 градуса фурна.

Тайната на крехкото месо е в бавното печене, така че се заредете с търпение.

Свинското се пече минимум 2.5 - 3 часа, като последния половин час трябва да се отвие, а фурната се увеличава на 200 градуса.

Гъбен сос:

Маслото и олиото се смесват в тиган и се загряват на котлона. Добавят се нарязаните гъби и се запържват. Когато гъбите са готови, в тигана се слага брашното и се разбърква енергично, след което се долива водата. Овкусява се с гъбеното бульонче и черен пипер. Оставя се няколко минути на слаб огън, след което се изключва.

Забележка: В зависимост от гъстотата, която желаете да има вашият сос, може да сложите по-малко или повече вода.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар