Яйчен крем с печена тиква

31/07/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо115
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквата. Нарежете я на малки парчета. Сложете я в тавичка.

Поръсете със захарта и нарежете кравето масло отгоре. Загрейте фурната на 200 градуса и печете до готовност. Не слагайте вода, тя си пуска. Изключете и оставете да изстине.

Направете крема, като сложите в касерола 500 мл от млякото със захарта на котлона.

Изчакайте да се разтопи и изключете. В купа разбийте жълтъците с царевичното нишесте и останалото мляко с тел.

На тънка струйка го смесете с млякото и захарта. Сложете ванилията и върнете на котлона.

Изчакайте да заври и сгъсти. Изключете и прехвърлете в дълбока чиния.

Завийте в стреч фолио плътно по крема. Изчакайте да изстине напълно.

Смесете крема с тиква и го пасирайте с пасатора.

Не е задължително да е много фино, просто да се смесят двата цвята.

Сервирайте яйчения крем с печена тиква в купички с бита сметана и листа мента.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар