Пълнено домашно зайче

01/08/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене180 мин.
Общо195 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо667
  • Преглеждания за месеца243
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете до омекване ситно нарязаната глава лук. Прибавете морковите и гъбите, нарязани на дребно и запържете отново. Когато зеленчуците омекнат, прибавете ориза и малко вода. Овкусете с подправки по избор.

Гответе, докато оризът набъбне, след което свалете от котлона е напълнете зайчето. Зашийте, сложете в тава и залейте с 1 водна чаша вода и бирата. По желание може да ръснете и струйка олио.

Покрийте зайчето с фолио и печете 2 часа в загрята на 200 градуса фурна. Свалете фолиото, добавете картофките, при нужда долейте още вода и печете до готовност.

Източник: Елена Георгиева Гръчка от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар