Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Постен хайвер от грис

Постен хайвер от грис

Rosaura RiosRosaura Rios
Новак
73733
Постен хайвер от грис
Снимка: Rosaura Rios
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Грабвайте филийките, че грис хайверът е готов за нула време"

Необходими Продукти

  • грис - 1 ч.ч. пшеничен
  • вода - 1 л вряла
  • майонеза - 1 кутии трапезна
  • лимони - 1 бр. сок на вкус + кора
  • лук - 1 глава червен малка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипва се водата с малко сол и се прибавя гриса, като се бърка непрекъснато.

След увиране сваляте от огъня, охлаждате и прибавяте двете опаковки майонеза, лимонов сок на вкус, както и рендосаната глава червен лук.

По желание слагате и малко от рендосаната лимонова кора. Овкусявате със сол на вкус.

Важно е, докато изстине грисът, да се бърка, за да не прави коричка.

Поднася се охладен, гарниран с маслини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: