Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с картофена заливка

Мусака с картофена заливка

КК
Готвач
754262712
Мусака с картофена заливка
Снимка: Анонимен
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Ти да видиш - мусака, но с ароматна картофена заливка - няма да пропуснем да приготвим и да хапнем с наслада"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • подправки - за кайма
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • кисели краставички - 5 - 6 бр.
  • гъби - 200 г нарязани на ситно, стерилизирани
  • картофи - 350 г (картофено пюре)
  • кашкавал - 150 г настърган
  • олио - за подмазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се замесва с подправките, както се приготвя за кюфтета, но не се добавя хляб.

Гъбите и краставичките се нарязват на ситно. Прибавят се 3 супени лъжици брашно, чаена чаша прясно мляко, нарязаните на ситно гъби и краставички.

Всичко се смесва и се разстила в намазана с олио тава. Пече се във фурна около 1 час.

Прави се картофено пюре от картофите или се ползва готово. Разпределя се под формата на слой с дебелина около сантиметър върху изпечената кайма.

Отгоре се настъргва кашкавал. Запича се отново до разтопяване на кашкавала и добиване на златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: