Пица с пушен врат слайс

Мария СимоваМария СимоваГуру116358109214
03/08/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо515
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото за пица смесете пресятото брашно със солта и разбъркайте.

Разтворете маята и захарта в топлата вода и ги прибавете към брашното, бъркайте и замесете тесто, като добавяте олиото, до меко тесто. Завийте тестото и оставете за един час да се надигне.

През това време си подгответе и нарежете съставките.

Разточете тестото върху леко набрашнен плот на кора с диаметъра на тавата, в която ще печете пицата.

Поставете кората в тавата и намажете първо с олио и доматено пюре, разпределете ивиците лук и наредете пушения слайс от свински врат.

Разпределете върху него равномерно кубчетата топено сирене, шайбите домати и чушки.

Поръсете със подправките, маслинките наредете в кръг близо да стените на тавата.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до лек златист загар на тестото отстрани.

Извадете тавата с домашна пица и поръсете настъргания кашкавал.

Върнете домашната пица със свински врат и доопичате до разтопяване на кашкавала.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар