Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с пушен врат слайс

Пица с пушен врат слайс

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пица с пушен врат слайс3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 450 г
  • сол - 1 с.л.
  • суха мая - 7 г
  • вода - 220 мл хладка
  • захар - 2 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • за плънка
  • лук - 1 глава нарязан на полумесеци
  • доматено пюре - 1 ч.ч.
  • домати - 1 бр. нарязан на филийки
  • олио - 2 с.л.
  • маслини - 8 бр.
  • чушки - 1 бр. нарязана на шайби
  • топено сирене - 100 г нарязан на парчета
  • свински врат - 300 г пушен слайс
  • риган - 0.5 ч.л.
  • босилек - 0.5 ч.л.
  • кашкавал - 100 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото за пица смесете пресятото брашно със солта и разбъркайте.

Разтворете маята и захарта в топлата вода и ги прибавете към брашното, бъркайте и замесете тесто, като добавяте олиото, до меко тесто. Завийте тестото и оставете за един час да се надигне.

През това време си подгответе и нарежете съставките.

Разточете тестото върху леко набрашнен плот на кора с диаметъра на тавата, в която ще печете пицата.

Поставете кората в тавата и намажете първо с олио и доматено пюре, разпределете ивиците лук и наредете пушения слайс от свински врат.

Разпределете върху него равномерно кубчетата топено сирене, шайбите домати и чушки.

Поръсете със подправките, маслинките наредете в кръг близо да стените на тавата.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до лек златист загар на тестото отстрани.

Извадете тавата с домашна пица и поръсете настъргания кашкавал.

Върнете домашната пица със свински врат и доопичате до разтопяване на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: