Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Десерт с ягодово руло и крем

Десерт с ягодово руло и крем

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Десерт с ягодово руло и крем4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Кой ти мисли за основното ястие, когато знае, че в хладилника го чака ароматен десерт с ягодово руло и крем"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 4 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • конфитюр от ягоди - 1 бурканче
  • за крема
  • прясно мляко - 400 мл
  • захар - 150 г
  • жълтъци - 4 бр.
  • брашно - 60 г
  • сметана - 100 мл неподсладена
  • ванилия - 1 прахче
  • ягоди - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер до пухкав крем.

Смесете брашното и ванилията. На порции ги добавете към яйчената смес, бъркайки внимателно с лъжица отдолу нагоре.

В сместа НЕ се слага набухвател, достатъчно е да се разбие хубаво с миксера.

Застелете голямата тава на печката с хартия за печене. Намаслете я леко. Изсипете кексовата смес, подравнете.

Изпечете пандишпановия блат на 200°C в предварително загрята фурна за 5-8 мин.

Обърнете изпечения блат на навлажнена кърпа. Отстранете хартията и с помощта на кърпата завийте на руло. Оставете да се охлади напълно.

Развийте охладения блат, намажете го с конфитюр от ягоди и отново завийте на руло.

Докато блатът се охлажда, направете крема.

В малка тенджерка излейте прясното мляко, добавете захарта, жълтъците и брашното. Сложете съда на котлона и бъркайте крема, докато се сгъсти.

Отдръпнете готовия крем от огъня, ароматизирайте с ванилията и оставете да се охлади.

Разбийте сметаната и на порции я прибавете към млечния крем.

Нарежете рулото с ягодово сладко на малки около 2 см рулца.

Наредете ги в подходящ съд и полейте с крема!

Гарнирайте вашия сладкиш с ягодово руло с крем с ягоди!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: