Начин на приготвяне
Обелете тиквичките и домата и ги нарежете на дребни кубчета. Загрейте олиото на умерена температура и запържете тиквичките за около 15 мин, като разбърквате.
Прибавете нарязаните магданоз и копър и овкусете със сол и черен пипер.
Сипете половината от тиквичките на дъното на тавичка. Отгоре поръсете с половината от нарязания домат. Поръсете с половината от настъргания кашкавал.
Сипете втората половина от тиквичките. Отново поръсете с нарязан домат. Загрейте маслото в огнеупорен съд и запържете брашното за около 2 мин.
Сипете на тънка струйка прясното мляко като непрекъснато разбърквате, за да не се образуват бучки.
Варете соса до сгъстяване за около 5 мин и отстранете от огъня. Оставете леко да се охлади и добавете едно по едно яйцата, като разбърквате, за да се усвои.
Сипете соса върху тиквичките. Отгоре поръсете с настърган кашкавал.
Запечете огретена за около 20 мин на 180°C или до златиста коричка.
При готовност оставете огретена с тиквички да се охлади и тогава разрежете и поднесете.
Рецептата за огретен от тиквички по френски е адаптирана от gotvarski.com