Огретен от тиквички по френски

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5919114516
05/08/2019
"Не твърдим със сигурност, че Франция е родината на огретена, но знаме ,че там приготвят страхотен огретен от тиквички "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 072
  • Преглеждания за месеца2072
  • Преглеждания за седмицата139
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквичките и домата и ги нарежете на дребни кубчета. Загрейте олиото на умерена температура и запържете тиквичките за около 15 мин, като разбърквате.

Прибавете нарязаните магданоз и копър и овкусете със сол и черен пипер.

Сипете половината от тиквичките на дъното на тавичка. Отгоре поръсете с половината от нарязания домат. Поръсете с половината от настъргания кашкавал.

Сипете втората половина от тиквичките. Отново поръсете с нарязан домат. Загрейте маслото в огнеупорен съд и запържете брашното за около 2 мин.

Сипете на тънка струйка прясното мляко като непрекъснато разбърквате, за да не се образуват бучки.

Варете соса до сгъстяване за около 5 мин и отстранете от огъня. Оставете леко да се охлади и добавете едно по едно яйцата, като разбърквате, за да се усвои.

Сипете соса върху тиквичките. Отгоре поръсете с настърган кашкавал.

Запечете огретена за около 20 мин на 180°C или до златиста коричка.

При готовност оставете огретена с тиквички да се охлади и тогава разрежете и поднесете.

Рецептата за огретен от тиквички по френски е адаптирана от https://www.gotvarski.com

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар