Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнени печени патладжани

Пълнени печени патладжани

Пълнени печени патладжани
Снимка: Веселина Константинова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Ако са вкусни топли и са божествено вкусни студени - това няма начин да не са пълнени печени патладжани"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр. дълги
  • зехтин - 3 - 4 с.л.+ за пържене
  • домати - 2 - 3 бр.
  • чушки - 2 бр. зелени
  • доматено пюре - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • лук - 2 глави
  • чубрица
  • захар - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - свеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжаните на ленти. Срежете ги през средата по дължина.

Сложете патладжаните в подсолена вода за около 30 минути.

Измийте патладжаните и ги подсушете.

Загрейте малко зехтин в дълбок тиган и поставете патладжаните.

Запържете ги от всички страни, докато си променят цвета.

Почистете лука и го нарежете на ситно.

Загрейте зехтина и задушете лука до омекване.

Прибавете чушките, почистени от семенната част и нарязани на ситно.

След като чушките се задушат, добавете обелените и нарязани домати.

Добавете доматеното пюре.

Гответе, докато зеленчуците омекнат.

Овкусете със сол, чубрица и червен пипер. Готовата плънка отстранете от котлона.

С готовата плънка напълнете патладжаните.

Подредете пълнените патладжани ги в тава за печене. Добавете 1/2 ч.ч. топла вода.

Изпечете в загрята фурна, докато водата изври и патладжаните се запекат.

Пълнените печени патладжани поръсете със свеж магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: