Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Кремсупа с нахут и бели пясъчни миди

Кремсупа с нахут и бели пясъчни миди

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Кремсупа с нахут и бели пясъчни миди
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Признаваме си, за крем супа с миди не бяхме чували, а сега я препоръчваме на всички"

Необходими Продукти

  • нахут - 300 г
  • морков - 1 бр.
  • селъри - 1 стрък
  • шалот - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • розмарин - малко клонче
  • за мидите
  • бели пясъчни миди - 400 г с черупките пресни
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - щипка
  • вино - 1 к.ч. бяло
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута в студена вода за 24 ч. Изхвърлете водата, в която е киснал, налейте нова, добавете ситно нарязаните морков, селъри, лук и скилидки чесън. Посолете.

Сварете до готовност на нахута. Пасирайте супата до кремообразна не много гъста смес.

В тиган налейте една чаена чашка зехтин. Пуснете наситнен чесън и магданоз. Запържете за кратко и добавете мидите с черупките.

Гответе 3-4 мин, след което излейте бялото вино и довършете готвенето, докато се отворят всички миди.

Почистете черупките, а мидите заедно с течността излейте в супата. Хомогенизирайте добре.

Поднесете супата с нахут и бели пясъчни миди гореща с препечена филийка хляб и чаша бяло вино!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: