Пухкави мекици със сирене

ГабриелаГабриелаЧирак16274
05/08/2019
"Денят започва с усмивка, когато на масата ни очакват пухкави мекици със сирене "
Приготвяне120 мин.
Готвене20 мин.
Общо140 мин.
Порции14
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 006
  • Преглеждания за месеца1236
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята мачкате със захарта, за да се активира, и добавяте около 100 милилитра топла вода, разбърквате и оставяте на страна за 10 минути.

През това време си правите кладенче от брашното и по средата слагате шупната мая и солта. Започвате да смесвате маята с брашното, като добавяте на струйка хладка вода и взимате с ръце малко по-малко от брашното.

Така, докато не стане меко тесто. Месите няколко минути, след което тестото го слагате в купа, стречвете го с домакинско фолио и го завивате с кърпа. Оставяте го на топло за час - да утрои размера си.

След като тестото бухне, го вадите от купата и го натискате с ръце, за да му излезе маята, и започвате да оформяте топки от него.

От топките тесто оформяте кръчета с помощта на точилка или издърпвате с ръце.

На кръгчетата тесто на едната половина слагате намачкано сирене и покривате с другата половина, като затваряте плътно краищата на мекицата. И така оформяте всичките топки тесто.

Загрявате олиото и така приготвените мекици пържите от двете страни до златисто.

Не пържете мекиците със сирене на твърде силен котлон, за да не останат сурови отвътре, а изгорели отвън.

Поднасяте топлите мекици топли.

Добър Апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар