Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Солен пай с тиква и праз

Солен пай с тиква и праз

Солен пай с тиква и праз
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Няма да минете само с тиквата, трябва и праз да добавите, че и мляко - въобще истинско кулинарно чудо"

Необходими Продукти

  • тиква - 200 г обелена
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 1 бр. средно голям
  • яйца - 2 бр.
  • извара - 200 г.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквата и моркова, а праза нарежете на ситно. Задушете зеленчуците с олиото в подходящ съд, докато омекнат.

Отстранете съда от котлона и охладете.

Разбийте яйцата, добавете прясното мляко и брашното. Разбъркайте и прибавете останалите продукти.

Разбъркайте до гъсто кексово и еднородно тесто.

Изсипете сместа в тавичка с незалепващо дъно и изпечете в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Охладете и нарежете соления пай преди поднасяне.

Соленият пай с тиква и праз е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: