Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш-пай с тиква

Сладкиш-пай с тиква

Драга МишеваДрага Мишева
Чирак
59332123
Сладкиш-пай с тиква2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
9
"Хапвайте на воля и с апетит, защото калориите на вкусните сладкиши не отиват на дупето, те носят радост на сърцето"

Необходими Продукти

  • За корите
  • брашно - 300 г
  • захар - 7 с.л.
  • вода - 85 мл
  • олио - 60 мл
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • сол - щипка
  • За плънката
  • тиква - 2 кг
  • лимонова кора - кората на 1
  • захар - 100 г
  • ванилия - 1
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя тиквата: обелете я и я настържете на ръка или в кухненски робот.

Сложете олиото в тенджера и поставете вътре тиквата, захарта, ванилията и лимоновата кора.

Сместа се оставя на тих огън, докато цялата вода изври.

За корите: смесете всички продукти до получаването на тесто, което е хомогенно и може да се меси. Оставете го да почине пет минути.

Разделете тестото на две, разточете първата част на лист и го поставете в тава, покрита с хартия за печене. След това разпределете отгоре тиквата и покрийте с кора от второто тесто.

На мен от втората кора ми остана тесто и нашарих с ленти отгоре.

Печете сладкиша с тиква около 40 минути в предварително зарята фурна.

След като се изпече сладкиша с тиква, оставете да изстине напълно и поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: