Печено домашно зайче с бекон

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
383
3k
878
1k
06/08/2019
"Покрито с бекон и изпечено до съвършенство - грабвайте един стол и идвайте да го опитаме заедно "
Приготвяне25 мин.
Готвене150 мин.
Общо175 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 015
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Трябва ви крехко домашно зайче, което разполовявате на дължина.

В подходяща купа смесвате соевия сос с подправките и брашното и с получената смес намазвате обилно двете половини на зайчето. След това намазвате и с размекнатото краве масло.

Слагате зайчето в подходяща тава. Покривате го плътно с ленти бекон и доливате в тавата бялото вино и телешкия бульон, размит в малко вода.

Завивате така приготвеното заешко и печете в загрята на 160 градуса фурна за около 2 часа. Отстранявате фолиото и запичате до желания от вас загар заека на фурна.

Стана много вкусно печено домашно зайче с бекон!

Източник: Boiko Traikov от Българските ястия и рецепти

Комплект от три кръгли тави от алпака - 28см, 32см и 36см
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от алпака - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
18.99 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна. Алуминиевите тави могат да се използват при печене или за съхранение в хладилник.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар