Стю с агнешко месо

MirellaMirellaНовак
11/06/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 006
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на малки парченца, като отстраните излишните мазнини. Посолете на вкус, залейте с бульона и сложете на котлона да кипне.

Към месото добавете нарязания на колелца праз и наситнения лук. Разбъркайте, намалете огъня и задушавайте около 1 1/2 часа, като при нужда доливайте вода. Когато месото омекне го извадете в отделен съд.

Нарежете гъбите на филийки и ги задушете в масло и половината от лимоновия сок. С решетъчна лъжица извадете гъбите, сложете ги при месото, а маслото добавете към бульона от агнешкото.

При непрекъснато бъркане добавете и брашното и варете 15 минути на слаб огън.

Изключете котлона, добавете сметаната и остатъка от лимоновия сок. Разбъркайте и добавете месото и гъбите. Оставете под похлупак 15 минути да се задуши, без да включвате котлона.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар