Стю с агнешко месо

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Стю с агнешко месо2 / 2
11/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1.25 кг
  • бульон - 600 мл зеленчуков
  • праз - 1 стрък
  • лук - 2 глави
  • гъби - 12 - 14 бр. по избор
  • масло - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сметана - 150 мл
  • лимонов сок - сок от 1/2 лимон
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на малки парченца, като отстраните излишните мазнини. Посолете на вкус, залейте с бульона и сложете на котлона да кипне.

Към месото добавете нарязания на колелца праз и наситнения лук. Разбъркайте, намалете огъня и задушавайте около 1 1/2 часа, като при нужда доливайте вода. Когато месото омекне го извадете в отделен съд.

Нарежете гъбите на филийки и ги задушете в масло и половината от лимоновия сок. С решетъчна лъжица извадете гъбите, сложете ги при месото, а маслото добавете към бульона от агнешкото.

При непрекъснато бъркане добавете и брашното и варете 15 минути на слаб огън.

Изключете котлона, добавете сметаната и остатъка от лимоновия сок. Разбъркайте и добавете месото и гъбите. Оставете под похлупак 15 минути да се задуши, без да включвате котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
43
32
20
10
Дай твоята оценка: