Свински кебап със сос и ориз

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф81924611191
07/08/2019
"На трапезата на всяко семейство ще се намери място за тази неувяхваща класика, нали "
Приготвяне15 мин.
Готвене65 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 216
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата47
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото почистваме от сухожилия и ципи. Подсушаваме го и го нарязваме на кубчета.

Изсушените манатарки накисваме в 200 мл хладка вода.

Обелваме и нарязваме лука на полумесеци, нека е повече. Харесва ми богатата текстура на ястието, а и сосът става по-плътен.

Праза режем по диагонал на шайби, а скилидките чесън само смачкваме и добавяме в яхнията.

Гъбите почиствам с четка и нарязвам заедно с пънчетата. Манатарките отцеждаме, като не изхвърляме водата им.

Сипваме маста в подходящ съд, в който запържваме лука, праза и чесъна. Щом лукът омекне, добавяме кубчета свинско месо.

Разбъркваме често, като задушаваме на слаб огън под капак. Щом месото промени цвета си, прибавям клончето чубрица, черен пипер и печурките, нарязани на шайби. В това ястие не добавям дафин, защото интензивният му вкус доминира над дъхавата чубрица.

След като се задушат, деглазирам с виното. Щом се редуцира, прибавям доматеното пюре.

Ястието къкри на слаб котлон още 5 минути, като накрая поръсвам с щипка захар, която ще балансира киселинността им. Овкусяваме със сол и черен пипер.

Отделно запичаме брашното и го прибавяме заедно с водата от манатарките.

Задушаваме ястието на тих огън.

Ориза накисваме в хладка вода за около час. Отмиваме, прецеждаме и поставяме в тенджера с гъбен бульон 1:3.

Овкусяваме със сол, черен пипер, чубрица, кората от ½ лимон и резени от цитруса за свежест. Оставяме го на слаба температура, докато усвои течността. Минути, преди да го отстраним от котлона, прибавяме маслото и покриваме съда с памучна кърпа. Върху нея поставяме капака на тенджерата.

Готови сме да сглобим чинията. Поставям ринг, в който поставям черпак от свинския кебап и отцедени лъжица-две от яхнията. В страни подреждам резените печурки. Оставяме ринга и около него подреждаме кръг от ароматния ориз. Накрая завършваме с чудесния сос.

Отстраняваме ринга и аранжираме свинския кебап със сос и ориз с пресен магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар