Свинско с ориз и гъби

Румяна С.Румяна С.Новак302045
07/08/2019
"Малко гъби само добавете и класическата рецепта за свинско с ориз обогатете "
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо709
  • Преглеждания за месеца235
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • свински бульон - 3 ч.ч.
  • гъби - 250 г, 1 тарелка
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • чили - на прах по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското месо на кубчета и го слагаме да ври за около 30 минути или 50 мин на слаб огън. Като заври, слагаме 1-2 листенца дафинов лист.

Нарязваме лука и чесъна на кубчета, гъбките - на парченца, и ги слагаме в нагрят тиган с мазнина да ги запържим леко. Овкусяваме с подправките.

След около 6-7 минутки добавяме и ориза и разбъркваме за около още 2 мин.

В подходяща тава слагаме мазнина, след това ориза със зеленчуци и гъби.

Сипваме и свареното месо отгоре, овкусяваме с подправките и заливаме с 3 ч.ч. от бульона нашето свинско с ориз.

Слагаме да печем свинското с ориз и гъби на умерена загрята фурна на 180 градуса за около 40-50 мин до готовност.

Бон Апети!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар