Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с праскови и карамелизирана захар

Кекс с праскови и карамелизирана захар

Кекс с праскови и карамелизирана захар
Снимка: Потребител#236315
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Защо вярваме в Рая ли - защото кулинарните ни мечти със сигурност се сбъдват"

Необходими Продукти

  • за кекса
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер
  • брашно - колкото за кексово брашно
  • ванилия - 2 пак.
  • за карамела
  • захар - 1 ч.ч.
  • праскови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прасковите се измиват старателно, обелват се, нарязват се на половинки и се отстранява костилката.

Захарта се карамелизира и се слага на дъното на форма за кекс с незалепващо покритие. Отгоре се подреждат обелените праскови.

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване.

Прибавя се прясното мляко и олиото. Постепенно се добавя брашното, пресято с бакпулвера. Прибавя се по малко до получаването на гъсто кексово тесто.

Сместа се изсипва върху карамелизираните праскови.

Кексът с праскови се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: