Ретро нектар от мариновани праскови

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф79323810801
09/08/2019
"Някои му казват ретро, но ние предпочитаме да му казваме истинска класика - изключителен освежаващ нектар "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо281
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • праскови - 7 бр. добре узрели
  • ром - 1 к.ч.
  • мед - 7 с.л. акациев /по рецепта/ или пчелен
  • вода - 1 литър минерална
  • индрише - 3 листенца
  • карамфил - 3 гвоздейчета
  • лед - 4 - 5 кубчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ароматните плодове режем на две части и отстраняваме костилката им.

Поставяме ги в стъклена или емайлирана тавичка с изрязаната част нагоре.

В тенджера кипваме водата. В нея пускаме листата индрише и карамфила.

Оставяме водата леко да се охлади и с 1/2 от нея заливаме прасковите.

Внимателно отделяме плодовата им ципа и пак ги подреждаме.

Смесваме рома с меда. Прибавяме листенцата индрише и гвоздейчетата карамфил, за да обогатят с аромати маринатата.

Поставяме прасковите в хладилник за 5-6 часа, а най-добре за едно денонощие.

В блендер изсипваме прасковите, маринатата, като отстраняваме от нея само карамфила.

Прибавяме леда, листенцата индрише и останалата вода.

Блендираме до хомогенност. Поднасяме в подходящи чаши охладен и се наслаждаваме на очарователния вкус.

Същия нектар можете да приготвите от кайсии, сини сливи и сварена тиква.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар