Пържени свински хапки с праз

11/08/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо200
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 400 г
  • масло - бучка
  • тъмна бира - 1/2 кутийка
  • сол
  • праз - 1 бр.
  • черен пипер
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на малки парчета. Сложете в тиган/тенджера кравето масло и го разтопете. Добавете месото и пържете до златисто.

Посолете със солта и черния пипер. Много е важно месото да се запържи добре, за да е вкусно. Налейте бирата и оставете за 5 минути да изври алкохолът.

Налейте 1/2 к.ч вода и варете на бавен огън до готовност на месото. Трябва да остане на мазнина и да е добре сварено.

Изчистете праза и го нарежете на лентички. Добавете го към месото. Налейте малко водичка и го задушете. Не го пържете много, за да не става мек, а леко да хрупка.

Изключете и сервирайте веднага.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар