Лятна рибена чорба

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
229
2k
313
739
3
11/08/2019
"Планът за днес е лесен - приготвяме вкусна рибена чорба, хапваме си от нея, сипваме си допълнително, повтаряме, докато има място в корема "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 042
  • Преглеждания за месеца191
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматът се настъргва на ренде, зеленчуците се нарязват на ситно. Рибата се изчиства като дребната се разрязва на две.

Поставя се да ври в 2 литра подсолена вода. След 10 мин. едрата риба се изважда и обезкостява на едри парчета. Внимавайте за костици - много е неприятно.

Остатъците се връщат в тенджерата. След още 10 мин. бульонът се прецежда и се връща на огъня. Добавят се зеленчуците, черният пипер, зехтинът и стеблото на девесила.

След още 15 мин. се добавят парчетата риба и накълцаните листа девесил. След 5 мин. сваляте от огъня.

Рибената чорба може да сервирате както гореща, така и студена с резен лимон и чашка от любимото ви питие.

Дълбока тенджера от неръждаема стомана с двойно дъно 6.3л
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тенджера от неръждаема стомана с двойно дъно 6.3л
62.60 лв.
Виж ››

Дълбока тенджера за приготвяне на голямо количество храна - нито един празник няма да ви се опре! Имате цели 6.3 л, които да напълните със своето въображение и кулинарни умения. Голяма тенджера - голямо удобство!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар