Лятна рибена чорба

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач183483552
11/08/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо124
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматът се настъргва на ренде, зеленчуците се нарязват на ситно. Рибата се изчиства като дребната се разрязва на две.

Поставя се да ври в 2 литра подсолена вода. След 10 мин. едрата риба се изважда и обезкостява на едри парчета. Внимавайте за костици - много е неприятно.

Остатъците се връщат в тенджерата. След още 10 мин. бульонът се прецежда и се връща на огъня. Добавят се зеленчуците, черният пипер, зехтинът и стеблото на девесила.

След още 15 мин. се добавят парчетата риба и накълцаните листа девесил. След 5 мин. сваляте от огъня.

Чорбата може да сервирате както гореща, така и студена с резен лимон и чашка от любимото ви питие.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар