Ориз с маслини на тиган

Ориз с маслини на тиган
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Бързо, постно, вкусно - настояваме да опитате нашия ориз още днес"

Необходими Продукти

  • ориз - 150 г
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • лук - 1 глава средна
  • чушки - 2 бр.
  • маслини - 100 г
  • черен пипер на - зърна
  • сол
  • магданоз - свеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука от люспите и чушките от семките.

Загрейте зехтина в дълбок тиган. Задушете лука и чушките, предварително нарязани ситно.

Измийте ориза обилно под течаща вода. Прибавете ориза към зеленчуците и гответе докато оризът стане прозрачен, като бъркате непрекъснато. Добавете 1 ч.ч. топла вода.

Разбъркайте и гответе на бавен огън, докато водата се изпари.

Добавете още вода /около 1/2 ч.ч./ на порции, до сготвянето на ориза - трябва да омекне.

В края на готвенето прибавете маслините, овкусете със сол и черен пипер на зърна.

Готовото ястие Ориз с маслини на тиган сервирайте със ситно нарязан свеж магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: