Пържени бейби калмарчета

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1488140215215
11/08/2019
"Бирите да са студени и някой да носи от тези пържени бейби калмарчета - така си представяме Рая "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо57
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • калмари - 500 г бейби калмарчета (почистени)
  • сол - на вкус
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер - щипка
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте калмарчетата много добре и нарежете на тънки ивици. Отцедете излишната вода и овкусете със сол, щипка черен пипер и лимон.

След като постоят за около 15 минути ги оваляйте в брашно, като гледате навсякъде да са покрити. Изтръскайте излишното брашно, като ги поставите в гевгир.

Загрейте повече мазнина и ги изпържете на няколко пъти, за да не се слепват.

По 2-3 минути им стига до получаване на хубав златист загар.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар