Домашни мини еклери

ivanka.yotovaivanka.yotovaНовак41
13/06/2013
"Радост за очите и наслада за небцето - тези еклери са истинско бижу "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 488
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата, олиото и щипка сол да заврат. Добавете наведнъж брашното и бъркайте, докато сместа започне да се отлепя от съда, за около 5 мин.

Сместа се охлажда леко и се добавят едно по едно яйцата, като се разбива хубаво до поемането на всяко. Намазнете голяма тава, сипвайте по лъжица от тестото, като оформяте леко с ръка и лъжица.

Пекат се в силна фурна до розов цвят. Щом са готови, изключете фурната и ги оставете вътре за половин час без да отваряте вратата.

За крема сварете прясното мляко, разбъркайте със захарта. Отделно разбийте през това време жълтъците с брашното. Доливайте от горещото прясно мляко по малко и при непрексъанто разбиване.

След това сложете целия крем на котлона и бъркайте, докато се сгъсти. Готовия крем се разбърква с краве масло. Охлажда се.

Еклерите се разрязват леко отстрани и се пълнят с крема. Получават се много вкусни еклери.

Рейтинг

5 9
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мария
Мария
08.10.2019 21:01
Изглеждат страхотно
0
0