Пълнени печени картофи на фурна

11/08/2019
"За предястие, за основно или ей така - за бирено мезе - за всичко са подходящи тези картофи "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 108
  • Преглеждания за месеца7108
  • Преглеждания за седмицата681
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • картофи - 4 бр. средни
  • чоризо - 150 г прясно, не сушено
  • магданоз - 2 - 3 с.л. скълцан
  • сметана - 4 - 5 с.л. готварска или заквасена
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - по желание
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофките се полусваряват в леко подсолена вода за около 15-16 минути. Трябва да са полуготови, а не преварени и меки. Охлаждат се и се срязват на две без да се белят.

Вътрешността се изстъргва със лъжица. Ако забележите, че са още много твърди и вътрешността трудно се отделя, ги попарете отново за кратко във вряща вода.

Обелете чоризото от ципата и сложете в купа. Ако искате заделете от него кръгчета преди да го обелите. Тях може впоследствие да поставите върху всяко картофче.

Към каймата от чоризо сложете сметаната, скълцаният магданоз, картофената вътрешност и черния пипер.

Пасирайте на гладка паста и напълнете с нея лодките от картофи. Сложете и парченце цяло чоризо, ако сте заделили.

Запечете за 10-12 минути във загрята на 200 градуса фурна, след това извадете тавичката, поръсете с настърган кашкавал и върнете за още няколко минути, за да се разтече или стане хрупкав - както предпочитате.

Поднесете пълнените картофи топли, поръсени със още свеж накълцан магданоз.

Добър апетит!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар