Тиквички с кайма и ориз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Тиквички с кайма и ориз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Влюбени сме точно в тези тиквички и обещаваме да хапваме само от тях и от никои други Опитайте и ще разберете защо"

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 - 5 броя
  • ориз - 1 ч.ч.
  • кайма - 300 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • домати - 1 бр. без меката вътрешна част
  • доматено пюре - 1 ч.л
  • черен млян - прясно пипер
  • магданоз - 4 стръка накълцан
  • червен пипер - няколко щипки
  • сол
  • олио - зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете тиквичките или ако са по-големи, ги нарежете на 3. Бланширайте ги за няколко минути във вряща и подсолена вода.

Извадете ги и ги издълбайте внимателно, като им оставите дъно. Вътрешността им накълцайте ситно.

Измийте ориза и го отцедете. Каймата разбъркайте с няколко с.л. вода, черен пипер, малко сол и червен пипер.

Загрейте олио и запържете ситно нарязания лук и настъргания морков и вътрешност на тиквичките. Добавете ориза и разбъркайте.

Щом стане стъклен, добавете каймата, доматеното пюре, ситно нарязания домат, разбъркайте и тя да се запържи и долейте чаша топла вода. Изчакайте течността да се поеме и снемете плънката от котлона. Овкусете я с подправки и я охладете.

Напълнете с нея тиквичките и ги подреждайте пълнените тиквички в подходяща подмазнена тава.

Долейте вода и сложете тиквичките с кайма и ориз да се изпекат до готовност в предварително загряна фурна на 190 градуса за около 50 минути.

Печените тиквички са много вкусни, опитайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
59
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

коси
коси
моми4ета - измиите ориза и го сложете на котлона с 2 4а6и вода и олио на вкус -посолете и из4акаите ориза да попие водата прибавете лъжи4ка 4ервен пипер -разбъркаите и прибавете каимата предварително омесена с 4убрица и 4ер пипер и сол разбъркаите добре - прибавете доматена салца на 1 4аена 4а6а ориз 5-6 лъжици и пак разбъркаите - готовооо сега напълнете тикви4ките в каквато форма сте ги приготвили и им сложете доматено капа4е-- наредете ги в тава дъното на която сте поръсили с пове4ко копър и джоджен долеите вода по4ти до средата и 4аена 4а6а доматена салца - покриите тавата с фолио и пе4ете на 220 градуса -преди да са съвсем готови махнете фолиото за да се запекат и да останат по4ти на мазнина -- да ви е сладко - 6те ви харесат
13.06.2015 17:11
4
Мария
Мария
Сега се пекат във фурната, изглеждат много добре. Пълнежът го опитах, много е вкусен. Иначе аз например с пълнени тиквички и пълнени пиперки правя отделно заливка от 1 яйце и кофичка кисело мляко (разбити), добавям я при сервиране, докато са топли и става много приятно.
03.07.2013 19:11