Козуначени кифли от рецептурника

12/08/2019
"Помните ли вкуса на козуначените кифли от едно време - ето как да ги приготвите у дома по изпитана рецепта "
Приготвяне100 мин.
Готвене30 мин.
Общо130 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 148
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата90
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете брашното върху кухненски плот. Направете кладенче и сложете всички продукт за тестото, включително и маята. Замесете меко тесто.

Прехвърлете в купа, завийте с памучна кърпа и оставете на топло за около час да втаса. Трябва да удвои обема си.

Готовото тесто разделете на 10 равни части. Всяко парче разточете на овална форма. Сложете в единия край мармалада и завийте на руло.

Оформете кифличка. Поставете ги в тавата на фурната, която предварително сте застлали с хартия за печене. Оставете втори път да втасат.

Намажете готовите кифли със сместа от жълтъка, млякото и олиото. Поръсете с малко захар и печете на 170-180 градуса до готовност. Извадете и оставете да изстинат.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Марияна Петрова Иванова
Благодаря! Много меки и вкусни са!
0
0
Елена
Елена
11.11.2019 11:25
Прекрасни са!
1
0