Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Козуначени кифли от рецептурника

Козуначени кифли от рецептурника

Козуначени кифли от рецептурника
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
100 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
130 мин.
Порции
10
"Помните ли вкуса на козуначените кифли от едно време - ето как да ги приготвите у дома по изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • мая - 20 г ( жива)
  • сол - щипка
  • мазнина - 90 г краве масло/олио
  • захар - 90 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 150 мл
  • лимонова есенция - няколко капки
  • мармалад - за плънката
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете брашното върху кухненски плот. Направете кладенче и сложете всички продукт за тестото, включително и маята. Замесете меко тесто.

Прехвърлете в купа, завийте с памучна кърпа и оставете на топло за около час да втаса. Трябва да удвои обема си.

Готовото тесто разделете на 10 равни части. Всяко парче разточете на овална форма. Сложете в единия край мармалада и завийте на руло.

Оформете кифличка. Поставете ги в тавата на фурната, която предварително сте застлали с хартия за печене. Оставете втори път да втасат.

Намажете готовите кифли със сместа от жълтъка, млякото и олиото. Поръсете с малко захар и печете на 170-180 градуса до готовност. Извадете и оставете да изстинат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна Петрова Иванова
Марияна Петрова Иванова
Благодаря! Много меки и вкусни са!
11.11.2019 11:44
Елена
Елена
Прекрасни са!
11.11.2019 11:25
1