Пиле яхния със сушени сини сливи

12/08/2019
"Шепа сини сливи и получавате уханна яхния, за каквато не сте си и мечтали досега "
Приготвяне15 мин.
Готвене75 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 099
  • Преглеждания за месеца368
  • Преглеждания за седмицата92
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате пилето на порции и го задушавате с нарязаните главички лук и чесъна. Овкусявате със сол, червен пипер и дафинов лист. Прибавяте доматите, чубрица, малко вода и варите на тих огън до сваряване на продуктите.

Когато са сварени, прибавяте сушените сливи, които предварително сте накиснали в гореща вода.

Варите още малко на тих огън, сгъстявате яхнията с брашното, размито с малко студена вода. Поръсвате със ситно нарязан магданоз преди поднасяне.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар