Страхотен лучник с домати и орехи

12/08/2019
"А има и ястия, които трябва да опитате на всяка цена - като този уникален домашен тутманик "
Приготвяне35 мин.
Готвене45 мин.
Общо80 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо528
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявам брашното. Активирам маята със затопленото до 30 г прясно мляко, в което съм добавила захарта.

В подходящ съд правя кладенче, сипвам активираната мая. Добавям киселото мляко, солта и олиото и замесвам меко тесто, което доомесвам на плота.

Оставям тестото да втаса на топло, през това време приготвям плънката.

Нарязвам 5-6 глави лук или праз, запържвам. Когато лукът омекне, добавям 50 г домат пресен или 20 г доматена паста, 50 г счукани орехи, подправям с чубрица, джоджен, червен пипер и сол на вкус.

Замесвам тестото и оставям да бухне 30 минути на топло. Прехвърлям върху набрашнен плот, без да премесвам, разточвам кора 0.5 - 0.7 мм, разпределям плънката, навивам руло и поставям в тава върху хартия за печене.Намазвам с разбито яйце.

Пека лучника в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.

/По рецепта на Феня Георгиева/

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар