Пържен патладжан и пиперки с орехов сос

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак11019102
13/08/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо52
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана на филии. Посолете и оставете за 30 мин. докато се отцеди горчивата вода.

Подсушете с кухненска салфетка. Нарежете пиперките на едри парчета. В сгорещена мазнина изпържете патладжана и пиперките. Извадете ги върху кухненска салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.

В тиган налейте една кафена чашка зехтин. Сложете смлените орехови ядки, счуканите скилидки чесън, сол и налейте кафяна чашка топла вода. Кипнете сместа.

Подредете патладжана и пиперките в чиния за сервирене. Изсипете ореховия сос върху зеленчуците и поднесете.

Ястието е много вкусно! Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар