Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Задушен зелен боб с чесън

Задушен зелен боб с чесън

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Задушен зелен боб с чесън
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Уж само малко хапнахме, а като гледаме половината тенджера е заминала вече"

Необходими Продукти

  • зелен боб - 500 г
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 1 к.ч.
  • вода - 200 мл
  • сол
  • копър
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте зеления боб. В дълбок тиган загрейте една кафена чашка зехтин. Сложете скълцания на дребно чесън и щипка магданоз. Запържете за 2-3 мин. Добавете зеления боб.

Пържете още 5 минути, като разбърквате. Налейте около 200 мл топла вода и захлупете съда.

Задушете на слаб огън до омекване на боба или докато остане на мазнина. Отдръпнете готовия боб от котлона. Сложете в подходяща за сервиране чиния.

Поръсете с копър и поднесете като гарнитура към печено месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: