Пълнена пантофка от патладжан

Анелия ТерзиеваАнелия ТерзиеваПомощник Готвач1577141
13/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо270
  • Преглеждания за месеца269
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставяме патладжаните цели, с дръжките и ги белим от дръжката към основата на ленти през едно.

С вилица правим няколко набождания в обелените части. Накисваме патладжаните за около 30 минути в купа с подсолена вода.

Изплакваме ги и ги печем с малко зехтин във фурната до полуготовност (да са поомекнали и да имат слаб загар).

Издълбаваме вътрешността им за да се получи нещо като "пантофка". Запазваме вътрешността на патладжаните.

В дълбок тиган с мазнина запържваме, като последователно прибавяме нарязаните на ситно лук, чесън и морков. Когато се задушат добавяме каймата и бъркаме докато стане на ситни трохи.

Добавяме настъргания домат и подправките и задушаваме докато се изпари течността. Прибавяме към тази плънка и вътрешността на патладжана.

Напълваме издълбаните патладжани и отгоре на всеки от тях поставяме по няколко резена моцарела.

Печем до златисто. Може да гарнираме с доматен сос, свежа салата и прясно приготвено песто.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар