Пълнени патладжани

ЦветомирЦветомирНовак241
12/06/2013
"Каква диета, когато пред вас стои чиния с тези вкусни пълнени патладжани?"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо80 473
  • Преглеждания за месеца1315
  • Преглеждания за седмицата302
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и разрязани на две половини патладжани се издълбават, като се оставя бордюр около 1.5см. Нарязва се на ситно кромидът, издълбаната част от патладжаните, чесънът се смачква с ножа върху дъската, след което се нарязва също на ситно, чушката и тя.

В сгорещена мазнина се запържват зеленчуците поетапно, добавя се каймата, размита с малко студена водичка за да се раздроби месото. Като се поизпържи и тя, се добавя измитият и почистен ориз, доматеното пюре, подправките и се долива топла водичка, за да набъбне леко оризът.

След като водата изври и плънката е готова, се пълнят издълбаните патладжани, които предварително сме поставили в тавичка, налива се около една водна чаша вода и малко мазнина /по желание/ в тавичката и се запича в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 мин. - до готовност.

Преди да се извадят, се покриват с настъргания кашкавал и се връщат обратно във фурната леко да се запекат за около 5 мин. - или колкото е нужно, за да стане златист кашкавалът. Ако не искате да има коричка, се изчаква само да се разлее и се изваждат от фурната.

Рейтинг

5 22
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
коко
коко
25.11.2013 13:42
Много е далече от имамбаялдъто.....Но като рецепта за пълнени патладжани е добра !!!
5
1
Таня
Таня
27.08.2013 22:53
Аз патладжаните(издълбани) предварително ги запичам във фурната с малко вода и мазнина, за да не останат сурови.
7
3
katq
katq
27.08.2013 20:02
това е по подобие на имамбаялдъ
0
3