Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Лесно ризото с кафяв ориз и калмари

Лесно ризото с кафяв ориз и калмари

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494243701
Лесно ризото с кафяв ориз и калмари
Снимка: Живка Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • калмари - 3 бр
  • кафяв ориз - 1ч.ч.
  • пармезан - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • масло - 50 г
  • черен пипер
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и се оставя да се накисне за няколко часа. Кафявият ориз е по-твърд и се сваря по-трудно. Накисването му значително ще ускори процеса на готвене.

С три чаени чаши подсолена вода сварете ориза, докато водата се изпари. Снемете от котлона и оставете 10 минути под капак.

Докато се вари оризът, добре почистете калмарите, нарежете тубите на шайби и в подмазнен със зехтин тиган изпечете от двата края.

Настържете пармезана и кашкавала в ориза. Пуснете бучка масло да се разтопи и сервирайте с калмарите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: