Начин на приготвяне
В емайлирана тенджера приготвяме маринатата, като смесваме оцета със солта и бъркаме до разтопяване.
Чушлетата рибки измиваме и отстраняваме дръжките им. С острието на ножа ги цепваме леко от едната страна.
Поставяме ги в тава, като ги разпределяме равномерно по дъното ѝ. Фурната е включена на 220 градуса и поставяме тавата, за да запечем лютите чушлета.
След като ципата на чушките се пропука, ги изваждаме и поставяме в топлата марината.
Морковите почистваме и настъргваме на ренде. Поставяме ги в купа, като към тях прибавяме нарязаните на ситно магданоз и копър.
Почистените скилидки чесън режем на ситно и го смесваме с останалите съставки.
В два големи буркана редим последователно подправки и чушки.
Най-отгоре поставяме венец от завити вишневи клонки, съобразен с диаметъра на отвора на буркана.
Заливаме ги с маринатата и затваряме плътно печените чушки рибки в буркан.
Държим на хладно. Ако искате да консумирате до пролетта тези мариновани люти чушки, то ги затворете плътно и стерилизирайте 5 минути от завирането на водата.
Коментари