Начин на приготвяне
Изпечете и обелете чушките рибки.
Нарежете магданоза, копъра и скилидките чесън на дребно и ги прибавете към чушлетата.
Добавете солта, захарта, олиото и оцета и разбъркайте всичко много добре.
Оставете чушките да престоят така 10-15 мин, след което отново ги разбъркайте и ги подредете плътно в сухи бурканчета.
Залейте чушките с остатъка от соса и затворете здраво бурканчетата с капачки.
Изварете лютите чушки в буркани за 10-- 15 минути.
Така приготвени лютите чушки рибки стават много ароматни и пикантни в сладко-киселия сос.
От това количество продукти се получават 3 бурканчета от 300 г лесни чушки рибки за зимата.
Опитай и другите ни рецепти за люти чушки без варене.